Camping Noord-Nederland

Op zoek naar een camping in Noord-Nederland? Dan zit je bij camping De Barkhoorn helemaal goed. Onze camping in Groningen is dé ideale uitvalsbasis voor diverse uitstapjes. Blijf je dicht bij de camping met een wandeling in de bosrijke omgeving of wil je liever verder weg? Hier zijn onze tips voor leuke uitstapjes.

Camping Bourtange

Bourtange

In vestingstad Bourtange komt de Tachtigjarige Oorlog weer tot leven. De hier gebouwde vesting moest de Spaanse bevoorradingswegen richting Groningen blokkeren, zodat de stad zich bij het Nederlandse verzet zou aansluiten. De vesting is wel enigszins aangepast voor de huidige bevolking. Zo zijn de vroegere opslagplaatsen onder de vestingwallen nu parkeerplekken voor de bewoners.

Wandel door de nauwe straatjes en bewonder smidse, huizen, soldatenbarakken en vestingwallen met grote kanonnen. Ontdek hoe het soldatenleven eruitzag in Museum De Baracquen of bezoek de synagoge, die als een van de weinige synagogen in het grensgebied nog overeind staat.

Oldambt

Zin om een middagje te shoppen of een boottocht over het Oldambtmeer te maken? In de gemeente Oldambt kan het allemaal. De ‘rozenstad’ Winschoten heeft een gezellig winkelcentrum met zowel landelijke ketens als lokale ondernemers. Wil je even uitrusten, zoek dan een bankje in het uitgestrekte Rosarium en geniet van de vele soorten bloeiende rozen in dit stadspark.

Vlakbij Winschoten ligt het Oldambtmeer, voormalig akkerland waar je tegenwoordig kunt zwemmen, zeilen en in strenge winters zelfs kunt schaatsen. Ben je niet zo sportief en wil je liever een boottochtje maken? Ook dat kan. Je vindt het strand en de botenverhuur in Midwolda.

Borkum

Het grootste Duitse Waddeneiland is Borkum, dat net iets kleiner is dan het Nederlandse Schiermonnikoog. Borkum ligt dicht bij Nederland en is te bereiken met de veerboot. Je kunt opstappen in de Eemshaven. Het eiland staat al meer dan een eeuw bekend als kuuroord. Geniet in het welnesscentrum Gezeitenland of een van de vele spa’s van een welverdiende dag rust!

Ben je liever buiten? Ga dan lekker een dagje op het strand liggen of verken het prachtige natuurschoon. Je kan de duinen en het natuurbeschermingsgebied ‘Greune Stee’ te voet of per fiets ontdekken. Voor meer informatie over de flora en fauna breng je een bezoek aan museumschip ‘Borkumriff’.

Camping Noord-Nederland Groningen

Groningen

‘De Stad’ is een toepasselijke bijnaam voor Groningen. Als enige stad in de provincie is ze hét bruisende middelpunt van Noord-Nederland. Ontdek de gezellige winkelstraten en vergeet daarbij vooral de Vismarkt en Grote Markt niet, twee bekende pleinen waar het regelmatig marktdag is. Ook liefhebbers van geschiedenis kunnen hier aan hun trekken komen, want beide markten worden omringd door veel statige historische panden. Loop ook zeker langs pakhuizen van de Hoge der A en Lage der A, waar je bijna 30 rijksmonumenten kunt vinden.

Heb je een goede conditie? Beklim dan de bijna 300 traptreden van de Martinitoren. Vanuit hier heb je een schitterend uitzicht over de regio. Bij mooi weer zie je zelfs de Eemshaven en Waddenzee liggen! Na zo’n klim ben je vast toe aan wat rust. Bezoek dan het Noorderplantsoen in het stadscentrum of het Stadspark in het zuidwesten.

Oldenburg (Duitsland)

Op zo’n anderhalf uur rijden van Camping De Barkhoorn ligt de Duitse stad Oldenburg. Als hart van Noordwest-Nedersaksen heeft Oldenburg veel te bieden op het gebied van winkelen en cultuur. Zo vindt je er een stadsmuseum over de lokale geschiedenis, een natuurhistorisch museum en een cultuurhistorisch museum. Verder kun je in Oldenburg verschillende kunstgalerieën bezoeken, zoals het Edith-Ruβ-Haus voor moderne kunsten.

Wil je Oldenburg verder ontdekken, maar je voeten even rust geven? Maak dan een rondvaart door de haven. Dat kan van mei t/m oktober. Deze haven wordt al eeuwenlang gebruikt om vooral binnenvaartschepen te lossen. Oldenburg ligt niet aan zee, maar schepen kunnen via het kanaal wel naar de Waddenzee varen. Tijdens de havenrondvaart blijf je in de Oldenburgse haven.

Camping Noord-Nederland boeken?

Heb jij door het lezen van bovenstaande tips ook zoveel zin gekregen om op vakantie naar Noord-Nederland te gaan? Op Camping De Barkhoorn ben je van harte welkom! We hebben ruime kampeerplaatsen, vaak voorzien van privé-sanitair en op de camping is van alles te doen.

Direct boeken