Bekijk overzicht

Mountainbiken & fietsroutes

In de omgeving van Camping de Barkhoorn kan je tijdens je vakantie op de camping in Groningen fantastisch mountainbiken en fietsen. Het mountainbikenetwerk van meer dan 200 km lengte behoort tot de langste van Nederland! Het netwerk bestaat uit 5 individuele MTB routes die onderling zijn verbonden.

De mountainbike routes zijn afwisselend. Soms een technisch, uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. En soms even recht op zitten en genieten van het afwisselende, charmante landschap; met bossen, heide, vennen, kanalen, sloten, beken, weilanden, akkers en houtwallen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we de 5 MTB routes voor je op een rij gezet:

  • Stadskanaal Pagedal - Vleddersbos (12km)De MTB route Stadskanaal leidt je door het recreatiegebied Pagedal, via de tuibrug (De Rode Loper), door het Vledderbos om vervolgens terug te keren naar het Pagedal. Voor de recreatieve mountainbiker is dit een ideale route. Er zijn namelijk weinig obstakels en heuvels te vinden.
  • Ter Apel (15km)- Op de grens waar het Groningse landschap wordt ingewisseld voor het Drentse landschap ligt Ter Apel. Dit is de zuidelijkste route van het MTB routenetwerk Westerwolde. De MTB route  loopt door de Ter Apeler Bossen. Het ene moment rijdt je door een loofbos en het andere moment rijdt je door een kunstmatig aangeplant naaldbos. Verder is het een waterrijk gebied. Van alles wat op deze route!
  • Mountainbikeroute Sellingen (33km)- Deze mountainbikeroute van maar liefst 33 km lang is ideaal voor de fanatieke mountainbiker. De route voert door bossen en langs vennen en heide. De route gaat ook langs het beekdal van de Ruiten Aa.
  • Vlagtwedde - Onstwedde - Smeerling (34km)Deze route kent een grote afwisseling aan landschappen. Zo fiets je afwisselend door de bossen van Smeerling en dan weer door een prachtig landschap. Daarnaast fiets je meermaals door het dal van de Ruiten Aa. Vlagtwedde en Smeerling vormen samen het hart van Westerwolde, vandaar dat deze (lange) route erg bijzonder is. 
  • Bellingwolde - Wedde (40km)- Dit is de langste route van de beschikbare routes in de omgeving van Camping de Barkhoorn. Daag jezelf uit tijdens je vakantie in Groningen en ga probeer het parcours zo snel mogelijk af te leggen!

Natuurlijk zijn er ook prachtige fietsroutes tijdens je vakantie in op de camping in Groningen bij Camping De Barkhoorn. De 21 leukste fietsroutes hebben wij voor je op een rij gezet.

Fietsroutes Camping De Barkhoorn