Bekijk overzicht

Mountainbikeroutes

In de omgeving van Camping de Barkhoorn kan je tijdens je vakantie op de camping in Groningen fantastisch mountainbiken en fietsen. Het mountainbikenetwerk van meer dan 200 km lengte behoort tot de langste van Nederland! Het netwerk bestaat uit 5 individuele MTB routes die onderling zijn verbonden.

De mountainbike routes zijn afwisselend. Soms een technisch, uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. En soms even recht op zitten en genieten van het afwisselende, charmante landschap; met bossen, heide, vennen, kanalen, sloten, beken, weilanden, akkers en houtwallen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we de 5 MTB routes voor je op een rij gezet:

  Stadskanaal Pagedal - Vleddersbos

  Mountainbike route van 12 km

  De MTB route Stadskanaal leidt je door het recreatiegebied Pagedal, via de tuibrug (De Rode Loper), door het Vledderbos om vervolgens terug te keren naar het Pagedal. Voor de recreatieve mountainbiker is dit een ideale route. Er zijn namelijk weinig obstakels en heuvels te vinden.

  Mountainbikeroute Sellingen

  33 km lang

  Mountainbiken vanaf onze camping in Sellingen? Deze mountainbikeroute van maar liefst 33 km lang is ideaal voor de fanatieke mountainbiker. De route voert door bossen en langs vennen en heide. De route gaat ook langs het beekdal van de Ruiten Aa.

  Vlagtwedde - Onstwedde - Smeerling

  34 km lang mountainbikeroute

  Deze route kent een grote afwisseling aan landschappen. Zo fiets je afwisselend door de bossen van Smeerling en dan weer door een prachtig landschap. Daarnaast fiets je meermaals door het dal van de Ruiten Aa. Vlagtwedde en Smeerling vormen samen het hart van Westerwolde, vandaar dat deze (lange) route erg bijzonder is.

  Bellingwolde - Wedde

  De langste route (40 km)

  Dit is de langste route van de beschikbare routes in de omgeving van Camping de Barkhoorn. Daag jezelf uit tijdens je vakantie in Groningen en ga probeer het parcours zo snel mogelijk af te leggen!