Bekijk overzicht

Landgoed Tenaxx

Landgoed Tenaxx was ongeveer 12 jaar geleden nog een aardappelveld tussen Wedde en Oude Pekela. Er werd een heuvelachtig landschap aangelegd met vijvers en bossen. Ook werd het monumentale witte huis gebouwd. In mei 2015 werd het landgoed van ruim 33 hectare geopend.

Het arboretum (bomenverzameling), die een derde van de totale oppervlakte beslaat, bevat de grootste collectie treurbomen ter wereld.
Veel van de boomsoorten die daar te zien zijn, komen uit het tijdperk van dinosaurussen.

Om te laten zien hoe bomen en dieren samen in de loop van miljoenen jaren zijn geëvolueerd, zijn op het terrein meer dan twintig levensgrote dinosaurussen geplaatst die beginnen te brullen als je ze nadert. Bomen en dinosaurussen vormen een fascinerend oerlandschap. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Pak eerst het treintje om het dinopark te verkennen. Ga je eerst naar het museum? Of toch naar de zwemvijver? Er is ook een stormbaan aanwezig. Wie daag jij uit voor een wedstrijdje?

Kortom: Familiepark Landgoed Tenaxx is een perfect dagje uit. Kom naar dit geweldige dinopark tijdens je vakantie op de camping in Groningen. Kom snel meer te weten over het dinopark op de gloednieuwe website.

Website Landgoed Tenaxx