Bekijk overzicht

Wandelroutes

De mooiste wandelroutes tijdens je vakantie in Groningen vind je rondom ons dorp Sellingen. De leukste wandelroutes kan je hieronder vinden. Ontdek alle routes en bepaal welke route jij als eerste gaat lopen!

De Beetse Sellingen

Wandelroute van 11 km

Je ontdekt tijdens deze wandelroute schitterende Westerwoldse landschappen: essen met fraai uitzicht, beekdalen met groene, bloemrijke oeverlanden en hier en daar oude boerderijen, heidevelden en bossen.

Slangenborg Sellingen

Wandelroute van 12,5 km

Deze wandelroute gaat door een afwisselend gebied met kleine bossen, houtsingels, weiden en akkers. Dankzij de lokale bevolking bestaat deze wandelroute nog. Het plan Kikkert had namelijk aan het begin van de jaren 70 voor dit gebied 6000 ha militair oefenterrein in petto. Dankzij heftige protesten van de lokale bevolking ging dit niet door. Daarom is het extra de moeite waard om deze wandeltocht te maken!

De Barak

Sellingen-Jipsinghuizen 9,5 of 14,5 km

Een wandelroute door een bewogen geschiedenis. De schepping begon in Westerwolde opnieuw. Duizenden hectares heide gingen in de crisisjaren van de 20ste eeuw op de schop. Een wandeling terug in de tijd. Ontdek hoe arbeiders onmenselijk werk op deze route moesten doen. Er staat zelfs nog één barak waarin zij verbleven overeind. Tijdens de oorlog werden de barakken gebruikt voor de opvang van Joden voordat zij naar Auschwitz vervoerd werden.