Trekkershut Groningen

Op zoek naar een trekkershut in Groningen en wil je samen een fiets- of wandeltocht maken? Op doortocht? Op reis door Groningen? Of op zoek naar een knusse, duurzame en sfeervolle accommodatie voor een gezellig weekendje weg?

Onze kleine, gezellige en intieme trekkershut is ideaal voor een kort verblijf voor allerlei doeleinden!

Boek hier jouw trekkershut

Samen overnachten in een prachtige trekkershut in Groningen

Samen een weekendje weg in Groningen en op zoek naar een schitterende trekkershut om in te overnachten? Onze nieuwe trekkershut is helemaal gebouwd van hout en het is hierdoor echt een duurzame accommodatie.

Wij zien steeds meer vraag naar milieu bewuste oplossingen en duurzame ‘groene’ huisjes die midden in de natuur staan. Boek samen één of meerdere overnachtingen in onze ‘groene trekkershut’ en wordt samen één met de natuur en geniet van de stilte en het wilde leven om je heen in het mooie Groningen. 

Nieuwsgierig wat onze camping je nog meer te bieden heeft? Klik hieronder om meer te weten te komen.

Neem hier contact met ons op

Wij helpen je op weg

Ook op camping de Barkhoorn is er genoeg te doen en je hoeft je hier niet te vervelen. Zo hebben wij een grote zwemvijver met een mooi strand. Ideaal om tot rust te komen of om een verfrissende duik te nemen of om een boek te lezen. Liever zonnebaden aan het zwembad? Dat is geen probleem. Leg een handdoek neer bij ons zwembad en geniet van het koude of warme water want wij hebben ook een verwarmd zwembad.

De fiets vergeten of lukt het niet om deze mee te nemen? Geen nood! Onze receptie biedt je verschillende soorten fietsen aan, namelijk:

  • Een heren- of damesfiets met handrem en versnellingen.
  • Een professionele mountainbike die naar wens in te stellen valt.
  • Een elektrische fiets voor diegene die van plan zijn erg ver te fietsen of niet te hard willen trappen.

Hiermee maak je alsnog die lange fietstocht om rustig de omgeving te ontdekken. Bij onze receptie vindt je een rek met folders met diverse fietstochten en routes. Maak daar gebruik van en anders helpt ons personeel je met alle liefde verder!

Ook uniek is onze kanoverhuur. Trek niet door Groningen over de weg, maar over het water en bekijk de natuur vanuit een ander perspectief. Bij ons is een eenpersoons kajak te huur of een canadese, geschikt voor drie personen. Wij bieden daarnaast ook een heus peddel & pedaal arrangement aan.

Bij onze receptie zetten wij alvast de fietsen voor je klaar en hebben de route al voor je uitgestippeld. Je fietst een prachtige route dwars door de schitterende Groningse natuur en stapt daarna in één van onze kano's. Hiermee kano je helemaal terug naar onze camping om zo terug te keren naar jouw eigen trekkershut om tot rust te komen.

Eenmaal terug op onze camping neem je plaats op ons gezellige terras en geniet je van een heerlijk en welverdiend drankje. Geen zin om te koken haal dan een pizza of iets anders en eet het samen op in je knusse trekkershut of neem plaats in ons mooie restaurant. Hier hebben wij een menukaart vol met heerlijke gerechten!

Ben je benieuwd naar onze overige accommodaties en kampeerplekken? Bekijk hier onze moderne lodges en hier onze grote kampeerplaatsen zonder, maar ook met eigen privé sanitair.

Trekkershut Groningen

Onze tips voor het mooie Groningen

Samen een weekendje erop uit en nog niet van alles gepland en vast gelegd? Hieronder geven wij je alvast een paar tips! Vanaf camping de Barkhoorn is alles binnen bereik zowel met de auto als met de fiets. Dicht bij onze camping ligt Vesting Bourtange.

Dit is een prachtig verdedigingswerk en is omgetoverd tot een kleine vestingstad met enorm veel sfeer. Als bezoeker waan jij je eeuwen terug in de historie van Nederland. Maak kennis met de geschiedenis van Vesting Bourtange, de vesting die nooit is veroverd.

Niet ver van ons vandaan ligt het Hunebedcentrum. Hier bewonder je de restanten van de eeuwenoude stenen grafmonumenten. Bij dit museum is er ook een park waar je doorheen wandelt om zo de eeuwenoude geschiedenis van Drenthe te beleven. Het is ook mogelijk dat je onderweg toevallig al één hunebed tegenkomt want er zijn wel 54 hunebedden verspreid door de regio waarvan de meeste bij dit centrum liggen.

Ook in de omgeving van onze camping liggen veel knusse, kleine en gezellige dorpjes. Stap hier even tijdens je tocht af en geniet hier van een kop koffie bij een lokaal café en absorbeer de sfeer, want ieder dorp heeft weer zijn eigen charme. Ook grote steden zoals: Groningen, Assen of Emmen zijn makkelijk bereikbaar. Hier is zat te doen, zoals shoppen, lekker eten en hier liggen meer dan genoeg bezienswaardigheden.

Op trektocht door het mooie Groningen?

Onze trekkershut is de ideale uitvalsbasis om door Groningen te trekken. Wacht niet te lang met boeken want onze accommodaties zijn enorm populair. Boek hieronder snel en verzeker jezelf van een heerlijk verblijf op onze camping in Groningen!

Boek hier snel een knusse en sfeervolle trekkershut